18 octombrie 2017

Identitate

Identitatea urbană reprezintă modul în care locuitorii „numesc” orașul. Când un grup suficient de mare de oameni își dezvoltă relații apropiate cu propriul oraș și îl identifică într-un anumit fel (ex. prietenos, drag, inventiv), se dezvoltă „spiritul” acestuia. Orașele lumii își doresc să își dezvolte capacitatea de atracție, să devină magnetice iar conturarea spiritului orașului este susținătorul acestui vis.

Timișoara va fi capitala culturii europene în anul 2021, iar acest titlu antrenează întregul oraș într-un proces de conștientizare și emancipare culturală. Cultura surprinde modul specific în care ne manifestăm, prin tradiții, valori, obiceiuri, viață socială iar identitatea este rezultatul și, în același timp, sursa de inspirație pentru aceste caracteristici culturale.

Ne propunem în această secțiune să conștientizăm cine am fost și cine suntem acum, ca oraș, dar mai important, cine vrem să devenim, cum dorim să se contureze spiritul orașului. De ce? Pentru că atunci când ne propunem împreună să devenim ceva mai mult, tot împreună ne asumăm și călătoria devenirii.

Vă invităm!

Septembrie – Octombrie 2017

Inițierea programului prin identificarea partenerilor și organizarea a 4 dezbateri publice, pe cele 4 secțiuni tematice, cu intenția de a identifica potențialul latent și proiectele importante pentru evoluţia oraşului.

Ne inspirăm

3 Noiembrie 2017

Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș

Derularea evenimentului Upgrade My City în Timişoara, cu scopul de a conștientiza comunitatea de propriul potențial și de a o inspira să își asume progresul, prin implicare în implementarea proiectelor de interes.

Program – 3 Noiembrie 2017

Speakeri

 • null

  Victor Neumann

  Istoric și filozof al culturii, profesor de istoria modernă a României și a Europei.

 • null

  Smaranda Vultur

  Filolog, eseist si istoric – este specializată în istorie și antropologie culturală.

 • null

  Renato de Castro

  Consultant smart city cu o experiență de peste 20 de ani în transformarea digitală.

Ne pregătim

Noiembrie 2017

Pregatirea echipelor de implementare prin dezvoltarea de competente specifice antreprenoriatului social, cu scopul de a maximiza impactul rezultatelor generate.

09 Noiembrie – Formare 1 16 Noiembrie – Formare 2 23 Noiembrie – Formare 3 30 Noiembrie – Formare 4

Acționăm

Decembrie 2017 – Aprilie 2018

Implementarea proiectelor care primesc susținerea partenerilor, cu focus pe rezultate măsurabile și impact observabil

Ne conectăm

Aprilie 2018

Pitching-ul proiectelor cu intenția de a identifica partenerii din administrația publică, sectorul privat, mediul academic și societatea civilă, care pot susține evoluția sustenabilă a soluțiilor propuse.

Sărbătorim

Aprilie 2018

Rezultatele sunt celebrate!

Contribuim

Mai 2018

Progresul este posibil prin învățare continuă, iar misiunea programului este de a susține evoluția orașelor românești, intenție care se poate materializa prin sharing-ul celor învățate de fiecare oraș în parte.