19 octombrie 2017

Guvernare

Avem așteptarea ca guvernarea să rezolve toate problemele pe care le identificăm în propriul oraș dar, în paralel, observăm și cum cetățeanul are un rol din ce în ce mai activ, în acest demers.

Viitorul, deja prezent, ne surprinde prin schimbări disruptive, limitarea resurselor disponibile, migrație, inegalitate financiară și depersonalizarea conexiunilor umane. O bună guvernare utilizează modelele, strategiile și instrumentele potrivite pentru a obține ce poate fi mai bun pentru proprii cetățeni.

Plecăm la drum cu intenția de a conștientiza provocările și oportunitățile prezentului, rolul cetățenilor și organizațiilor private în procesul de guvernare, impactul unei bune guvernări asupra calității vieții și evoluția rolului administrației locale către un leadership deschis și conectat la dinamica viitorului deja prezent.

Vă invităm!

Septembrie – Octombrie 2017

Inițierea programului prin identificarea partenerilor și organizarea a 4 dezbateri publice, pe cele 4 secțiuni tematice, cu intenția de a identifica potențialul latent și proiectele importante pentru evoluţia oraşului.

Ne inspirăm

3 Noiembrie 2017

Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș

Ne aflăm aici pentru a ne conecta, pentru a învăța unii de la alți, pentru a ne implica, dar mai ales pentru a ne inspira! Vorbitori de scară mondială, sau importanți în plan local și național, au misiunea de a pune în context potențialul implicării fiecăruia dintre noi și de a ne ajuta să obținem o imagine mai bună asupra viitorului orașelor în care trăim!

Program – 3 Noiembrie 2017

Speakeri

 • null

  Radu Puchiu

  Secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, responsabil între altele de Departamentul pentru Servicii Online și Design și Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă

 • null

  Dan Diaconu

  Viceprimar al Timișoarei din 2012

 • null

  Aida Esteban

  Head of bussiness development Citymart

 • null

  Codru Vrabie

  Activist, trainer și consultant în domeniul bunei guvernări, cu preocupări privind reformele anticorupție în justiție și administrație

Ne pregătim

Noiembrie 2017

Pregatirea echipelor de implementare prin dezvoltarea de competente specifice antreprenoriatului social, cu scopul de a maximiza impactul rezultatelor generate.

09 Noiembrie – Formare 1 16 Noiembrie – Formare 2 23 Noiembrie – Formare 3 30 Noiembrie – Formare 4

Acționăm

Decembrie 2017 – Aprilie 2018

Implementarea proiectelor care primesc susținerea partenerilor, cu focus pe rezultate măsurabile și impact observabil

Ne conectăm

Aprilie 2018

Pitching-ul proiectelor cu intenția de a identifica partenerii din administrația publică, sectorul privat, mediul academic și societatea civilă, care pot susține evoluția sustenabilă a soluțiilor propuse.

Sărbătorim

Aprilie 2018

Rezultatele sunt celebrate!

Contribuim

Mai 2018

Progresul este posibil prin învățare continuă, iar misiunea programului este de a susține evoluția orașelor românești, intenție care se poate materializa prin sharing-ul celor învățate de fiecare oraș în parte.