19 octombrie 2017

Etape

A fost odată ca niciodată, o apă și o mână de oameni curajoși. În caz că nu știai, din curaj se nasc orașele. Nu e lucru simplu să te așezi și să construiești. E o aventură plină de încercări și de primejdii. Când o parcurgi alături de comunitatea potrivită, la sfârșitul zilei lași în urmă o temelie pe care și alții pot înălța, iar asta merită toată strădania.

Timișoara poartă urmele generațiilor care au construit-o și comunităților care au avut grijă de ea înaintea noastră. Auzim Clopotele Domului la aceleași ore, amintindu-ne țeluri comune, chiar dacă rostite în limbi diferite. Construim tot în jurul zidurilor Bastionului, tot mai departe. De sub balconul Operei nu uităm să salutăm spiritul Acțiunii, cel care ne îndeamnă să ne asumăm identitatea pe care ne-o dorim, lepădându-ne de cea impusă.

Temerarii de ieri au țesut cămăși de zale ca să apere orașul de cotropitori. Temerarii de azi au de țesut o rețea socială și au de transformat idei în proiecte care să poarte orașul într-un viitor sustenabil. Dacă înaintașii noștri au avut provocarea de a ridica ziduri zdravene și de a-și face provizii îndestulătoare, acum miza orașului este să se deschidă și să împartă.

Știm că dacă ești aici înseamnă că și tu ești pregătit să contribui activ la transformarea orașului.

Așadar, bine ai venit în Upgrade My City, călătoria anuală într-un viitor posibil al Timișoarei! Din octombrie 2017 până în aprilie 2018 vânăm, cultivăm și creștem împreună idei și proiecte ce pot îmbunătăți calitatea vieții în oraș. În restul timpului rămânem legați de forța dorinței comune: evoluția sănătoasă a orașului nostru.

Între 9 și 30 noiembrie 2017 primim armele și instrumentele de care avem nevoie pentru a trece cu bine de încercările implementării din perioada decembrie 2017 -aprilie 2018. În aprilie 2018 vom recruta aliați din rândurile celor ce pot susține continuarea proiectelor noastre. Vom sărbători atunci încheierea unei etape, dar mai ales un nou început: trecerea proiectelor din laboratorul Upgrade My City în lumea reală și, sperăm, dincolo de granițele Timișoarei.

Pariul nostru este că lucrând împreună putem forma în timp o singură minte și un singur corp, cu nenumărate mâini ce vor modela un oraș în care fiecare să se poată simți împlinit.

Înscrie-te la newsletterul

Upgrade My City