19 octombrie 2017

Economie

Orașele sunt, în prezent, principalii actori ai economiei mondiale, generând peste 70% din produsul intern brut al lumii. Resursele de care dispun acestea, modalitatea prin care ele sunt gospodărite precum și strategiile pe care orașele le implementează pentru a fi competitive și cât mai atractive, sunt aspecte care au un impact nemijlocit asupra calității vieții, afectându-ne în mod direct.

Deși mecanismele ce animează economia atât la nivel macro cât și la nivel micro sunt relativ abstracte și greu de înțeles pentru majoritatea locuitorilor orașului, este importantă conștientizarea faptului că fiecare în parte facem parte din acest angrenaj și că asumarea comună a unei direcții în împlinirea dorinței firești de bunăstare poate avea rezultate pozitive neașteptate.

Upgrade My City încearcă în discuția despre economie să reliefeze modul în care funcționează economia orașului, cum îl putem influența, cum influențează el dinamica orașelor și, mai ales, cum să ne pregătim pentru viitor.

Vă invităm!

Septembrie – Octombrie 2017

Inițierea programului prin identificarea partenerilor și organizarea a 4 dezbateri publice, pe cele 4 secțiuni tematice, cu intenția de a identifica potențialul latent și proiectele importante pentru evoluţia oraşului.

Ne inspirăm

4 Noiembrie 2017

Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș

Ne aflăm aici pentru a ne conecta, pentru a învăța unii de la alți, pentru a ne implica, dar mai ales pentru a ne inspira! Vorbitori de scară mondială, sau importanți în plan local și național, au misiunea de a pune în context potențialul implicării fiecăruia dintre noi și de a ne ajuta să obținem o imagine mai bună asupra viitorului orașelor în care trăim!

Program – 4 Noiembrie 2017

Speakeri

 • null

  Ioan Petrișor

  Profesor doctor universitar specializat în gândire strategică, analiză holistică și interpretare a potențialului viitorului asupra prezentului

 • null

  Ovidiu Șandor

  Investitor timișorean implicat în domeniul imobiliar

 • null

  Zoltan Bereczki

  Directorul NESsT Romania, o organizație non-profit ce susține creșterea sustenabilă a antreprizelor sociale în diverse sectoare

Ne pregătim

Noiembrie 2017

Pregatirea echipelor de implementare prin dezvoltarea de competente specifice antreprenoriatului social, cu scopul de a maximiza impactul rezultatelor generate.

09 Noiembrie – Formare 1 16 Noiembrie – Formare 2 23 Noiembrie – Formare 3 30 Noiembrie – Formare 4

Acționăm

Decembrie 2017 – Aprilie 2018

Implementarea proiectelor care primesc susținerea partenerilor, cu focus pe rezultate măsurabile și impact observabil

Ne conectăm

Aprilie 2018

Pitching-ul proiectelor cu intenția de a identifica partenerii din administrația publică, sectorul privat, mediul academic și societatea civilă, care pot susține evoluția sustenabilă a soluțiilor propuse.

Sărbătorim

Aprilie 2018

Rezultatele sunt celebrate!

Contribuim

Mai 2018

Progresul este posibil prin învățare continuă, iar misiunea programului este de a susține evoluția orașelor românești, intenție care se poate materializa prin sharing-ul celor învățate de fiecare oraș în parte.